Irriteren is ondergewaardeerd

Mensen irriteren is een kwaliteit.
Deze week ronde ik een succesvol samenwerkingstraject af bij de KLM. Medewerkers, meewerkend voormannen, hun leidinggevende en de manager werden een half jaar door ons gecoached. Daarbij zat een antropologe, teamcoach, gezondheidspsycholoog en een marketing stundent.

KLM evaluatie Vendl

Wat hun het meeste bijgebleven was? 'Ik zou nooit meer vergeten,' zei een van de leidinggevenden, 'die keer dat jij ons ongelofelijk ging zitten irriteren in een sessie en wij het allemaalzelf moesten doen.' 
Waarheid was dat ik niet eens een provocatieve actie had ingezet, ik wachtte gewoon geduldig af. Maar goed, ik ben zeer blij met het resultaat en zeker met de laatste opmerking: 'Maar het heeft ons wel op onze eigen benen doen staan.'

Vakkundig irriteren is een ondergewaardeerde vaardigheid als organisatieadviseur.

Meer informatie over provocatief coachen?