Bavariajurk 2014

Het Bavaria Jurkje van dit jaar gaat het niet worden. Belangrijkste argument: het wekt geen appetijt op bij de mannen.

Op het plaatje ziet het exemplaar van dit jaar er weliswaar erg veelbelovend uit, maar in het echt is het van een bedroevende vormloosheid. Het jurkje van dit jaar is niet van stretch maar van 'luxer materiaal dat na het wassen ook nog mooi blijft'. Maat 34 t/m 40 samen in een niet-rekbaar jurkje stoppen is vragen om moeilijkheden. De maatjes 34 onder ons verzuipen in het ontwerp en de vollere dames voelen zich waarschijnlijk een opgepropte worst.

Het jurkje in de Hollandse variant is een slecht geïmiteerd oranje Maximá jurkje, dat met een veel te hoekig decolleté is uitgerust. Bovendien is de uitsnede uiterst iel. Wij vrouwen willen niet iel. Er zit weinig taille in voor vrouwen die wel een taille hebben en ook de borsten komen niet mooi uit. Ik denk dat je over cubmaat C moet beschikken willen de zachte balletjes zichtbaar zijn. En als je het jurkje omtovert tot de Braziliaanse variant is het zéker geen 'uitbundig feestmodel' zoals het persbericht van Bavaria ons beloofd.

Dat is niet de bedoeling van een WK jurkje. Een WK jurkje is een opwekkend stukje stof waar alle heerlijkheden van de vrouw kunnen worden bewonderd. Want sex en voetbal dat gaat altijd samen. Als Nederland wint dan heeft de man een goede avond, als Nederland verliest dan verdient hij wel wat troost.

Alle ontwerpersregels ten spijt, een WK jurkje heeft andere behoeften om populair te worden dan een 'gedurfd design' . Geen ingewikkeld 2 kantig model. We zitten niet op de catwalk waar drie assistenten je vliegensvlug in een nieuwe creatie hijsen. We zijn gewoon in de kroeg voetbal aan het kijken en dan val je de mannen niet lastig met een rits. Hun blik is bij de bal en het bier.

Het WK jurkje van 2010 met de stretch-stof voldeed aan alle voorwaarden om wél succesvol te zijn namelijk
Simpel;
Rekbaar:
Met broek te dragen, het is soms koud in NL;
Genoeg uitdagend, maar het jurkje mag ook wat op de knie voor de kuiseren onder ons;
Decolleté was vrouwelijk en flatteerde elke cupmaat;
En als klap op de vuurpijl hoefde je bij het jurkje 2010 ook je buik niet in de houden want daar was de stof lekker wijd!
Maar wel goed strak om de billen. Nou, mooier kan het niet.

Ik zou de volgende keer op deze dure designer en zijn 'chiquer ogende' jurk besparen. Ga terug naar waar dit jurkje voor bedoeld is. Het jurkje van nu is als een gefrituurde oester in de snackbar: het komt de smaak niet ten goede, het zal daar nooit en top product worden, en bovendien willen de snackbargangers gewoon lekkere friet.  
En dat is volgens mij het succes: gewoon een lekker jurkje.

Meer informatie over provocatief coachen?

Opleiding tot provocatief coach

Boek van Adelka Vendl over provocatief coachen