Bregje Bullens en Adelka Vendl doen wat samen.

Beide zijn provocatieve coaches met hart en ziel, die het opleiden in hun bloed hebben. Ze organiseren in het najaar een masterclass voor provocatieve coaches en gaan samen een provocatief teamtraject in de jeugdzorg vormgeven.

Wat hen bindt is dat ze het beide heel belangrijk vinden om hun cursisten persoonlijk te begeleiden. De warme relatie is, net als in de coaching zelf, in de opleiding essentieel. Ze weten wie iedereen is en ze vinden ook dat een opleiding naast het aanleren van goede provocatieve methodieken ook een persoonlijk ontwikkelingstraject is. Theatertechnieken zorgen voor handelingsvrijheid en gebruiken ze beide voor het aanleren van de provocatieve techniek. Daarnaast vullen ze elkaar aan.
Adélka combineert voelen met weten: veel oefeningen bij haar gaan over zelf ervaren. Daarnaast zit ze graag met haar hoofd in artikelen en analyseert: waar komt het door dat provocatief werkt? Haar missie is provocatief coachen inzichtelijk te maken.
Bregje is vooral een meester in het non-verbaal spiegelen en het spelen van de vermoorde onschuld. Bregje is van nature provocatief en kan, als de girl-next-door, je in een warm bad zetten om er vervolgens lachend een bak ijsklonten in te gooien. Provocatief coachen neerzetten als filosofie is haar levensmissie.

Bregje Bullens en Adelka Vendl