Samenwerking Dr.Charlotte Cordes

Dr. Charlotte Cordes en Adelka Vendl

Supervisie en overleg met Dr. Charlotte Cordes over provocatieve trainingen, onderzoeken, nieuwe technieken etc werkt heel inspirerend! Charlotte Cordes is samen met Noni Höfner de deskundige op het gebied van provocatief coachen in Duitsland.

Dr. Charlotte Cordes over provocatief en Business:

 1. Kun je mij uitleggen waarom provocatieve psychologie juist goed werkt in het bedrijfsleven?

  Mensen uit het bedrijfsleven die zijn vaak al 'doorgetraind' vooral leidinggevenden hebben alles al voorbij zien komen. Dan is deze aanpak echt verfrissend maar laat ze ook direct zien, in het gesprek zelf, waar hun talenten en leerpunten zitten.

  Een consultant zei tegen mij: "Oh bij u kan ik mijn normale afweersysteem niet laten gelden" En we moesten samen heel hard lachen. Ze voelen zich gek genoeg beter gehoord omdat ze authentieker worden uitgedaagd.

 2. Wat is het effect van een provocatieve aanpak in vergelijking met andere coachingstechnieken?

  Wat ik zie is dat het aanhaakt bij de emoties van de client. Je hebt gelijk emotionele deelname. Als je alleen 'praat over' het probleem dan gebeurt er vaak weinig. Bij provocatief coachen is er in eerste instantie verwarring bij de client en die kan niet zo goed vertellen wát m'dan geholpen heeft, maar na een paar dagen dringt het dubbel door. Zonder verwarring geen opheldering!

 3. Welke mensen adviseert u provocatief te laten coachen?

  Iedereen die graag vooruit wil. 

Op het forum van provokativ.com zal Adelka spreken over het motiverende effect van provocatief coachen.