Waarop te besparen in crisistijd?

Mijn echtgenoot moest lachen toen hij zag hoe ik de kinderen toesprak. Boven op onze slaapkamer probeerde ik een conflict te beslechten tussen mijn middelste zoon en jongste zoon. Ik klaarde de klus in ondergoed, plus sokken. Kennelijk was het een grappig gezicht als je de kamer binnenloopt. "In je dure setje kinderen conflicthantering bijbrengen is best hilarisch voor een buitenstaander" zei hij. Dure setje?? Wist hij wel wat ik aanhad? Gewoon een H&M creatie. En opeens dacht ik: Zou hij het verschil überhaupt wel weten? Ik nam gelijk de proef op de som.

'Schat, wil jij deze setjes eens op volgorde van aantrekkelijkheid leggen. Dus de leukste bovenaan en de minst mooie onderaan. Jouw smaak is wat telt.' "Oké" zei mijn echtgenoot, nooit te beroerd om dit soort experimenten aan te gaan en hij ging driftig aan de slag. Ik moest natuurlijk ook passen, al twijfelde ik licht aan de noodzaak van deze voorwaarde. Daarna werden ze op volgorde gelegd. Het resultaat was op zijn minst dubieus. Er was een gedeelde eerste plaats tussen een Lise Charmel (gelijk de duurste) en Zeeman. En nu op volgorde van prijs. Weer werd Zeeman op nummer één gezet. Ik wilde het al eens de wereld in slingeren maar nu weet ik het zeker. Zeeman heeft goede lingerie! Ik moet het toegeven.

Het maakt dus echt geen ruk uit wat je haalt, dames. De prijs is niet bepalend voor het kijkgenot van de heren. En als de verkoopster je lispelend toewerpt dat die dure écht veel beter zit of verleidelijker is: Geloof haar niet!! Ja wij zien het wel, wij vrouwen, maar mannen dus niet. Een simpel rekensommetje laat zien dat je per jaar € 900,- kan besparen. Neem ik even 3 setjes gemiddeld nieuw per jaar, dat is nog zuinig geloof ik. Drie keer bij Zeeman en je bent klaar voor onder de € 30,-.

Is dat niet teleurstellend dames? Want ik WIL namelijk helemaal niet besparen op lingerie! Gelukkig zei mijn echtgenoot later op de dag: 'Je gaat nu toch niet van dat saaie ondergoed kopen hoop ik, dat was nu ook weer niet de bedoeling!?' Pak van mijn hart.