WU_logo.jpg
Better future logo

Interview Suzanne:

Suzanne Better Future

Waarom heb je besloten mee te gaan op deze reis?

Op het schoolplein kwam ik Dave tegen. De vader van het beste vriendje van mijn zoontje en oprichter van BetterFuture. Out of the blue vroeg hij of ik mee wilde naar Gambia. Het raakt me meteen en het leek me een unieke ervaring. Het paste ook precies bij het thema dat erg speelde in mijn leven: controle loslaten en werken/leven vanuit wat zich aandient (en er ook op vertrouwen dat zich dingen aandienen).

Wat voor impact heeft deze reis op jou gehad?

Een veel grotere invloed dan ik vooraf had gedacht. Het belangrijkste dat ik uit het programma heb meegenomen:

  • Zelfvertrouwen
  • De durf om mezelf helemaal te openen voor anderen en echt contact aan te gaan, met alle kwetsbaarheid die daarbij hoort
  • Verder denk ik nog veel terug aan de warmte en gedragenheid vanuit de groep: heel mooi en helend hoe respectvol iedereen met elkaar omging.


Wat is je het meest bijgebleven van deze reis?

Het oprechte en echte contact en verbondenheid met zowel de Nederlandse als de Gambiaanse deelneemsters is me het meest bijgebleven. Ik vond het echt heel bijzonder om te merken dat cultuurverschillen er helemaal niet toe doen als je samen aan hetzelfde doel werkt. Ik ben echt geïnspireerd geraakt door mijn NL en Gambiaanse sisters. Die inspiratie neem ik nog elke dag met me mee.