" Het is allemaal jullie schuld "

jullie schuld
 

Casus 3

Hier volgt een korte samenvatting van Carla tijdens een consult met een gezin.

Carla is de consulent/trainer.

De deelnemers zijn een gezin met zes kinderen die in onze gemeente zijn komen wonen. Het gezin verhuist gemiddeld om de twee jaar en inmiddels wonen ze twee jaar in de huidige gemeente. De oudste dochter woont op zichzelf, de oudste jongen is gestopt met school en meldt zich overal voor ziek of komt zonder reden niet opdagen. Overspannen geeft hij aan. De zonen van 15 en 17 hebben problemen met het onderwijs, waarna de leerplichtambtenaar de jongens bij de dagbesteding van de GGZ heeft ondergebracht. De jongste twee zitten op het speciaal onderwijs, wat goed verloopt. Vader heeft een detentieverleden en loopt bij de psychiatrische verpleegkunde. Moeder is bezig met participeren, maar dit wil niet lukken.
Op een dag veroorzaken de oudste drie jongens veel overlast in het plaatselijke café. De oudste belandt in het ziekenhuis, waarna de buren een petitie willen starten tegen het gezin.
Carla en andere betrokkenen binnen de gemeente hebben besloten om deze zaak provocatief aan te pakken.

We kunnen heel goed kunnen begrijpen, dat jullie je zo voelen en jullie moeten je zeker niet moeten weg laten jagen. Het is maar vreemd, dat het dorp een petitie wil starten.

Moeder: “ Nu ik er zo over nadenk wil ik eigenlijk toch wel verhuizen…

Stilte

Moeder: “ Ik zal ook eens wat op internet gaan schrijven over het dorp/gemeente Tholen. Het is allemaal jullie schuld

Carla: “ Dat moet je zeker doen. Het zal je vast goed laten voelen!! En deze publiciteit zal je verder helpen in het probleem

Tot op heden heeft ze nog niets gepubliceerd.

En zo blijft moeder tot nu toe iedere keer iets nieuws proberen.  Maar iedere keer wanneer wij op een provocatieve manier coachen stapt ze van haar destructieve boosheid af.