Odyssee

Lekker provoceren

odysee.jpeg

Dat dachten wij toen we Adélka uitnodigden voor onze training. Wij zijn een groep eigenwijze trainers die met veel ervaring trainingen voor ondernemingsraden organiseren. Zie onze website. We hebben veel ervaring als het gaat om training, advisering en coaching. Maar eerlijk is eerlijk: Adélka wist daar nog leuke zaken aan toe te voegen. Ze hield zich met speels gemak staande in de groep. En ze bleek een geweldige provocatieve coach en persoonlijkheid.  Ze leerde ons hoe je met humor en warmte mensen in beweging te zetten. Mensen te laten nadenken. Het werken met ondernemingsraden is nogal serieus en kan een lichte toon goed gebruiken. Maar ook in ons eigen team kwamen interessante zaken naar boven die we lang genegeerd hadden.

We gaan die Adélka nog lang gebruiken!

Bert van Dijk - The Leary academy

Bert van Dijk - The Leary academy

Wat opvalt ten opzichte van de eerste druk is de wetenschappelijke onderbouwing. Door relevant wetenschappelijk onderzoek in heel toegankelijke taal op te sommen in een apart hoofdstuk aan het begin van het boek, heb ik als lezer een sterke basis om de voorbeelden en werkvormen te begrijpen en accepteren.

Vincent van der Heijden - 3b3advies

Vincent van der Heijden - 3b3advies

Het mooie van deze bijgewerkte versie is dat er, door aan te sluiten bij bestaande inzichten, bijvoorbeeld rondom de kracht van ‘doelen stellen’, het belang van ‘autonomie’ en de, zelfs op hormonaal niveau, positieve effecten van ‘humor’, een samenhangend beeld ontstaat van de impact die de provocatieve aanpak op mensen kan hebben.

Richard van de Velde - jongerencoach en docentcoach

Richard van de Velde - jongerencoach en docentcoach

Deze tweede versie voorziet ruimschoots in wetenschappelijke onderbouwingen geeft mij het vertrouwen dat ik vanaf nu de criticasters, die provocatieve coaching een voorbijgaande trend, niet serieus te nemen, ronduit bedenkelijk of zelfs gevaarlijk vinden, met de nodige wetenschappelijk onderbouwde argumenten om  de oren kan slaan.