Grietje Looijestijn - HR officer KLM

Grietje-Looijestijn-HR-officer-KLM.png

" U lijkt me een vrij hopeloos geval"...
Een prikkelende titel voor een coach boek, waarmee mijn interesse direct werd gewekt. Geheel terecht blijkt achteraf. Dit boek, wat uitgebreid ingaat op allerlei aspecten vwb provocatief coachen (wat provocatief coachen is en wat niet, wanneer en hoe te gebruiken en wanneer niet, wat moet een provocatieve coach juist wel en niet doen) leest heel gemakkelijk en blijft prikkelen. De vele korte en herkenbare praktijkvoorbeelden zijn hier zeker debet aan. Wat verder een pluspunt is, is dat alle hoofdstukken in het boek door elkaar, of op zich, ook goed te lezen zijn. Zou je bijv. meer willen weten over de wetenschappelijke inzichten (heel praktisch en helder beschreven), of over hoe je provocatief coachen kunt integreren met bijv. de Roos van Leary, zou je alleen dat hoofdstuk kunnen lezen. Daardoor leent dit boek zich ook heel goed voor korte leesmomenten.Grietje Looijestijn

Volgens Adelka zijn humor, liefde en uitdaging de drie hoofdelementen van provocatief coachen en dat is goed terug te zien in dit boek: Humor in de voorbeelden en tekeningen, het is duidelijk met liefde geschreven en daagt zeker uit om in de praktijk mee aan de slag te gaan.

Niet alleen voor coaches en andere zorgverleners maar ook voor ouders met opgroeiende kinderen is dit boek zeker een aanrader.

Grietje Looijestijn, HR officer KLM