Back to All Events

BOEKPRESENTATIE: ADELKA VENDL

VIDEO-voorblad-Herdruk.png

Officiële boekpresentatie Adelka Vendl
Adelka Vendl presenteert de herziene druk van haar boek ‘U lijkt mij een vrij hopeloos geval’. Er is praktijkervaring en wetenschappelijke inzicht uit verschillende andere disciplines toegevoegd. 

Klik hier voor recensies

Wat ze je op de reguliere coachopleidingen niet vertellen, lees je in dit boek!
De meeste mensen vinden het wel spannend, dat provocatieve, maar hebben ook hun twijfels. Het zou te hard zijn en je kunt mensen beledigen. Bovendien, hoe werkt het eigenlijk? Is er onderzoek naar gedaan? Dat is precies waarom ik deze uitgave heb herzien.

Werking van provocatieve psychologie
Is in te zetten zowel bij dilemma’s in de hulpverlening als bij problemen binnen bedrijven, HRM en jeugdhulpverlening, zoals overbehandeling, hulpverleningsverslaving, motivatiegebrek, geldverspilling en ont-problematiseren.

Provocatief coachen maakt je coaching vrijer, cliënten zelfstandiger en het werk krachtiger. En jij kunt daar nu ook kennis mee maken door dit boek te lezen. Want ik gun iedereen, of je nu coach, psycholoog, trainer, maatschappelijk werker, vertrouwenspersoon of arts bent, dat je plezier hebt in je werk, het gevoel hebt dat je ertoe doet en dat jouw contact met cliënten authentiek is. 

 

Programma 12 januari:

Live demo sessies en casuistiek
Er komt er een medewerker van de gemeente met onder ander portefeuille Jeugd, WMO en W&I die gaat vertellen over hoe provocatief coachen ingezet kan worden binnen de gemeente.

13.30 - 14.00 inloop (Let op! begintijd is aangepast)
14.00 - 14.30 boekpresentatie
14.30 - 15.00 uur Case presentatie gemeente
15.00 - 16.30 live demonstratie
16.30 - 1700 borrel

Jeffrey Wijnberg

Jeffrey Wijnberg:

Als fanatieke beoefenaar/docent provocatieve therapie is het geweldig om mee te maken wanneer een collega dezelfde passie als jij deelt. Zo iemand is Adélka Vendl. 

Haar boek met de provocatieve titel "U lijkt me een vrij hopeloos geval" is een uitgave om jaloers op te zijn. In de herziene druk, waarin ze een aantal hoofdstukken heeft herschreven, gaat Adélka nog verder op zoek naar wat de provocatieve stijl zo uniek maakt; en nog belangrijker: wat de bewezen effecten zijn van deze vorm van coaching en therapie. Dat is een belangrijke bijdrage omdat de provocatieve stijl het nodig heeft om bij een nog bredere groep van professionals geaccepteerd te worden. ‘Evidence based’ is nu eenmaal de eis van deze tijd; en Adélka probeert op de vraag ‘wat maakt de provocatieve stijl zo effectief?’ een adequaat antwoord te vinden. Aanstekelijk is vooral de nieuwsgierigheid die de schrijfster aan de dag legt.

Met dit vernieuwde boek wordt duidelijk dat de hele club van geestelijke hulpverlening niet meer om de provocatieve stijl heen kan. Samen met Jaap Hollander heb ik de basis gelegd om de provocatieve stijl leerbaar te maken. Adélka Vendl draagt hier voor een belangrijk deel aan bij.
 

Later Event: January 30
Provocatieve gesprekstechniek