Back to All Events

Noloc - Kennismaking provocatief coachen

  • Vendl 217 Soestdijkseweg Zuid Bilthoven, UT, 3721 AD Netherlands (map)
 
logo_noloc.png

Waarom Provocatief Coachen tot uw Toolbox moet behoren...

Durft u uw cliënten uit te dagen en te prikkelen om ze zelf tot de juiste beslissingen te laten komen? U krijgt hiervoor de juiste instrumenten aangereikt! Wij leren u hoe je dit met de juiste dosis humor, liefde en uitdaging kunt bereiken.

20180901_133234.jpg

Wanneer?
17-10-2018 

Waar?
Theater de Omval Diemen

Wie?
vanuit Noloc; Adelka VendlProvocatief coachen

Het maximale aantal deelnemers is 37 personen.

Beschrijving

Waar en wanneer 
Deze pilotbijeenkomst vindt plaats op woensdag 17 oktober 2018. Inschrijven kan vanaf 22 augustus 2018. 

Locatie
Theater de Omval
Ouddiemerlaan 104
1111 CL DIEMEN

Ontvangst
18.00 uur - Inloop met broodjes, koffie en thee
18.30 uur - Aanvang bijeenkomst
20.45 uur - Einde bijeenkomst 

Is het aanbod voor beginnende of ervaren loopbaanprofesionals?
Voor beide.

Welke voorkennis is vereist?
Geen specifieke voorkennis is vereist. Er moet wel interesse zijn in het begeleiden van groepen. Als voorbereiding is aan te bevelen om het boek "U lijkt mij een vrij hopeloos geval" te lezen. 

Relevantie voor loopbaanprofessionals:
De relevantie van provocatief coachen in loopbaanbegeleiding / voor loopbaancoaches is niet anders dan coaching op competenties of persoonlijke issues. Het is verfrissend voor de coachee wanneer het lukt door middel van provocatief coachen de ander een luchtige kijk te geven op de loopbaanvraag. Daarmee creëer je ruimte en creativiteit om ook eens in een andere hoek naar een baan te kijken. En dat is juist nodig bij mensen die een andere kant op moeten of willen buigen.

Uitvergroten
In loopbaancoaching is de techniek ‘uitvergroten’ een goede interventie. De provocatieve coach maakt als het ware een uitvergroting van de reactie van de cliënt zelf.

Uitdagen
Ook de 50+ doelgroep die na ontslag elders werk wil veroveren kan goed met provocatief coachen geholpen worden. Het doel van deze interventie is om de ander niet te laten leunen op jouw, maar om hem/haar in beweging te laten komen. 

Stimuleren
Wanneer loopbaancoaches aan het werk zijn met jezelf profileren op CV en LinkedIn, komt er vaak bescheidenheid om de hoek kijken. Want wij Nederlanders mogen vooral niet vertellen wat onze kwaliteiten zijn en waar we om gewaardeerd worden. Deze gedachte stimuleer je als provocatieve coach, zodat de cliënt juist de andere richting in buigt. Dus zich beter gaat profileren.

Provoceren en uitdagen
Een deelnemer zei: "Mensen die bescheiden zijn kun je uitdagen". Daar kun je nog een schep bovenop doen: "och jee, stel je voor dat jij op je CV aangeeft wat je toegevoegde waarde is, dan word je als je niet uitkijkt uitgenodigd voor een gesprek....”

Onderwerp:
De provocatieve stijl biedt een wezenlijk andere benadering. Provocatief betekent niet dat je cliënten mag kwetsen, vrijuit beledigen of onderuithalen, zoals helaas nog veel mensen denken. Er wordt opgetreden vanuit een belangeloze, verwonderde en luchtige houding om het denken te verbreden. In tegenstelling tot de traditionele deskundige die oplossingen aandraagt of adviezen geeft. Uitdaging, humor en liefde staan daarbij centraal. De loopbaancoach zal meer vrijheid en zekerheid ervaren in zijn interventies en kan meer soorten cliënten aan. 

Effecten van provocatief coachen:

  • Jezelf waarderen

  • Realiteit toetsen

  • Zelfverdediging

  • Risico durven aangaan

  • Assertiviteit

  • Vertraagd inzicht 

Werkwijze
Uitleg, een demonstratie en zelf met oefeningen ervaring opdoen.

Achtergrond gastspreker
Adélka Vendl is arbeids- en organisatiepsycholoog. Na haar studie begon ze als adviseur bij diverse trainingsbureaus. Als snel specialiseerde ze zich in de provocatieve psychologie. Nieuwsgierig en uitdagend van nature, past de provocatieve werkwijze haar perfect en maakt haar uniek. Vastbesloten om de ins en outs van deze methodiek te leren volgde zij internationaal opleidingen om dit goed in de vingers te krijgen.

Adélka geeft opleidingen, workshops en lezingen in provocatieve psychologie. Ze heeft een boek geschreven over provocatieve psychologie en publiceert regelmatig in binnen- en buitenlandse tijdschriften. 

Op deze training zijn onze algemene voorwaarden van toepassing

Earlier Event: October 4
beheer@get2know.nl
Later Event: November 1
Provocatieve interventies in Mediation