Workshop provocatieve psychologie Nederlands instituut voor psychologen

Op 17 februari 2017 nam Drs. Adélka Vendl de deelnemers mee in de wondere wereld van de  provocatieve psychologie en hoe je dit in kunt zetten als trainer of teamcoach. De middag mocht rekenen op een groot aantal deelnemers, ruim 58, die uit alle windhoeken van Nederland gekomen waren.

“We waren nu eens nieuwsgierig hoe Adélka deze technieken in trainingen gebruikt, want als coach kennen we het wel” zeiden Noël en Natasha, psychologen van Battal & Looman.
“We waren uitermate positief verrast”.
“Ze krijgt een dikke 10” zei een deelneemster stellig.

 

Adélka nam de deelnemers gelijk mee door het filmpje van Zondag met Lubach als introductiemateriaal te gebruiken voor haar presentatie over provocatieve technieken. “Lubach heeft eigenlijk alle regels toegepast die er zijn als je goed provocatief wilt werken. Daarom is het filmpje ook viral gegaan en spreekt het zowel voor en tegenstanders aan”.
Provocatief interveniëren is nooit een mes op iemands keel zetten. Met een warm hart en veel humor maak je een karikatuur van hoe iemand zichzelf dwars zit. En dit kan ook bij een team.

Bijeenkomst-provocatieve-psychologie.png
 

Nadat de beginselen van het provocatieve coachen waren uitgelegd liet Adélka middels 3 interactieve oefeningen de deelnemers zelf ervaren hoe het is om een groep provocatief te begeleiden.

De deelnemers hebben de volgende zaken geleerd:

  • Basisprincipes van de provocatieve psychologie toe te passen
  • Voordelen van teamproblemen herkennen en benoemen
  • Manipulaties beter maken door ze eerst te verergeren
  • Eigen provocatieve oefeningen maken
  • Invloed van je eigen afwijking op het groepsproces

Wil je ook een interactieve en sprankelende workshop van Adélka Vendl? Mail ons op  info@vendl.nl en het Vendl team beantwoordt graag je vragen.