Back to All Events

Vervolg opleiding provocatief coach - Master


 • Vendl 217 Soestdijkseweg Zuid Bilthoven, UT, 3721 AD Netherlands (map)

Voor alle ambitieuze Provocatieve coaches en psychologen die willen doorgaan en echt goed willen worden!


12 maanden
8 fysieke bijeenkomsten
persoonlijke begeleiden in opleiding
zelf begeleiden van beginnende provocatieve coaches
2 demonstratiedagen van verschillende coaches

Wat kan je verwachten tijdens de opleiding provocatief coachen advanced?

 • Eenjarig verdiepingstraject zodat het provocatieve coachen je natuurlijke stijl wordt

 • Persoonlijke mentorprogramma met feedback op cliënt sessies

 • Verdieping van de technieken

 • Gastdocenten

 • Zelf begeleiden van beginnende deelnemers

 • Leren doorzetten en de provocatieve houding in je vezels te krijgen

 • Groepsbijeenkomsten met oude en nieuwe technieken

 • Diploma

Hoofddocent Adélka Vendl

Adélka is een van de provocatieve experts in Nederland, met een hart voor onderzoek en praktijktoepassing. Adelka is arbeids- en organisatiepsycholoog, eigenaar van Vendl en schrijver.

De provocatieve psycholoog

Coachen of hulpverlenen is een prachtig vak. Je mag dichtbij mensen komen en als je hun ziet groeien dan is dit super bevredigend. Loopt het lekker, dan ga je tevreden naar huis.
Maar coachen is ook uitdagend, hoe blijf je zelf creatief en ontwikkel je lef? Hoe krijg je mensen uit de weerstand, stimuleer je hun weerbaarheid en zorg je dat ze in actie komen? Dat is precies wat je hier leert!


Gastdocenten:

Wij vinden het belangrijk dat je ook anderen aan het werk ziet. Wie je tegen kan komen zijn: Jeffrey Wijnberg, Ingeborg van der Oord, Lies van Nuffelen, Heleen de Jonge, Freek Sarink en Bregje Bullens.

Herken je dit?

 • Ik gebruik het provocatieve interventies maar ben nog afhankelijk van de cliënt

 • of het goed werkt of niet.

 • Ik denk vaak op momenten, wat moet ik nu?

 • Ik zou graag willen leren om door te zetten

 • Soms heb ik ontevreden klanten en dan weet ik niet waar dit aan ligt

 • Het resultaat is niet consistent bij mij

 • Ik wil nog veel meer vlieguren maken maar wel in een veilige setting

Als je verder durft te gaan in spannende momenten creëer je sneller een doorbraak. Door provocatief te coachen komt er meer lucht en ruimte in het gesprek, ervaart u meer plezier samen met de cliënt en schiet uw creativiteit omhoog. Daardoor houdt u energie over voor meer klanten en helpt u klanten beter en sneller. Nooit meer gesleur of last van weerstand want daar maakt u korte metten mee. U bent beter geoutilleerd en uw coachingsvaardigheden tilt u op een hoger niveau.

Wat ga je doen tijdens deze advanced opleiding provocatief coachen?

 • Goed worden en verdiepen

 • Provocatieve coachen verfijnen en beter beheersen.

 • Het wordt niet meer een toevalstreffer wanneer je goed bezig bent

 • Je gaat veel cliënten coachen, krijgt supervisie

 • Zicht op wat je kunt verbeteren en wat al goed is

 • Super gemotiveerde deelnemers en gedreven docenten = plezier en vooruitgang

 • Veilig leren, veel vallen en opstaan en doen

 • Bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek (als je wilt)

Werkwijze:

In dit 12 maanden programma krijgt u zeer persoonlijke begeleiding om deze coachingsvorm onder de knie te krijgen. En dat is echt nodig, want je doet andere dingen dan je gewend bent. Adélka Vendl de hoofdtrainer, is expert, top-trainer en gepassioneerd voor het onderwerp. Vendl kiest voor kleine groepen (max. 12), daardoor leert u beter, ervaart u meer plezier en kunt u direct aan de slag. De groepen zijn hecht en betrokken bij elkaar.
Bij provocatief coachen is het leren door doen vanaf de eerste minuut. Een opleiding met veel resultaat.


Voor wie is de opleiding geschikt?

De provocatieve opleiding is geschikt voor psychologen, (loopbaan)coaches, vertrouwenspersonen hulpverleners, BMW, supervisoren, opleidingskundigen, mediators, trainers, docenten, HR-managers, register agogen, register GGZ agogen, jeugdzorgwerkers, supervisoren, POH-GGZ en maatschappelijk werkers.

Doelstelling opleiding

De provocatieve gespreksvoering in deze opleiding is gebaseerd op de principes van Frank Farelley's provocative therapy, provocative change works van Nick Kemp, Noni Hofner's Pro Stil en Jaap Hollander en Jeffrey Wijnbergs Farrelly Factoren. Allen hebben hun sporen verdient in het internationale veld van de provocatieve psychologie of coaching.

Doelstelling van deze opleiding is om de provocatieve interventies in contact en met zorgvuldigheid toe te passen in de coachings- of therapiesetting van de professional.

Provocatieve psychologie is een vorm van cognitieve gedragstherapie in onconventionele vorm. Nieuwsgierig, aandachtig en speels in plaats van methodisch, met afstand en professioneel. Dat betekent echter niet dat je doelloze interventies pleegt, integendeel...
Door het juiste gebruik van o.a. humor, improvisatie en algemeen heersende stereotypering, leert de client zichzelf en de reacties van zijn omgeving te relativeren. Cognities schudden op hun grondvesten, juist door de niet effectieve gedachten te vergroten en absurd te maken. Creatieve oplossingen worden aangeboord. De client maakt daarin assertief de keuze welk gedrag hij wil veranderen en ziet welke consequenties dit heeft.
Voor de therapeut heeft deze therapie het effect dat hij vaker 'raak schiet', krachtiger kan coachen, sneller tot de kern komt en meer vrijheid ervaart in zijn handelen en doen.
De nieuwste wetenschappelijke inzichten vanuit de coachingspsychologie en de samenhang met provocatieve interventies worden behandeld in deze opleiding. Zoals de motivatietherie, implementations intentions, motiverende gespreksvoering, autonomie en feedback in de coachingssetting

Meer informatie over de opleiding vindt u hier:

PE punten en accreditaties:
NOBCO (20), MFN (63), NIP (A&O & A&G, 104), Registerplein deskundigheidsbevordering Maatschappelijk werk (98,5) & deskundigheidsbevordering Sociaal Agogen (98,5), NOBTRA, LVSC (13,5), POH-GGZ (30) en V&V (56).

Let op! Onze opleiding is in het verleden voor bovenstaande organisaties geaccrediteerd met de vermelde punten. Wij vragen echter niet elk jaar accreditatie aan bij deze organisaties, alleen wanneer er behoefte voor is vanuit de groep. Mocht u graag voor een van bovenstaande organisaties punten ontvangen, dan kunt u dat aangeven in het aanmeldformulier. De kosten van de accreditatie liggen bij uzelf, de tijd voor de aanvraag investeren wij.

2019- 2020

Inschrijven kan per groep. Bij individuele interesse (u bent niet de enige!) mail naar info@vendl.nl en we stellen een groep samen

Prijs advanced opleiding

Het eenjarig mentorprogramma kost € 2950,- (vrij van BTW) 

Betaling in termijnen is mogelijk

Locatie Bekijk op kaart

Overige informatie advanced opleiding tot provocatief coach:

 • Na inschrijving wordt een intakegesprek gepland. Hierdoor weet u en wij zeker dat u op uw plek bent. U weet wat u van de opleiding kunt verwachten.

 • De kosten per deelnemer zijn inclusief lesmateriaal, het provocatieve plaagspel, video en audio materiaal, een coachingsessie, e-ondersteuning, koffie, thee en lunch.

 • Wij vragen de cursisten het boek "U lijkt mij een vrij hopeloos geval" van Adélka Vendl aan te schaffen, dat kan hier

 • Twee weken voor aanvang ontvangt u de definitieve bevestiging van uw inschrijving

 • Na inschrijving ontvangt u van ons een factuur

Op deze training zijn onze algemene voorwaarden van toepassing

CRKBO_Vendl.png
 
Earlier Event: November 23
NLP trainersopleiding van het UNLP