Referenties Opleiding tot provocatief coach

A. Meulemans
Na het lezen van U lijkt me een vrij hopeloos geval ( ik herkende mezelf al enigszins in de titel) werd ik tegen mijn verwachtingen in overmeesterd door een ongeziene golf van daadkracht! Ik kan jullie uitgebreid vertellen over de inhoud maar ik onthou vooral het effect: ik schreef me in voor de opleiding tot provocatief coach bij de auteur, Adelka Vendl, omdat ik tijdens en na dit boek wist dat zij het me zou kunnen leren! 
En wel omdat:
ze een vrouw is tussen alle mannelijke provocatieve goeroes
ze uit het land komt waar na Belgie het meeste bier gedronken wordt
ze een perfect evenwicht weet te vinden tussen een kader schetsen en improvisatie
ze goed aanvoelt wat mensen nodig hebben en daar (provocatief) op inspeelt
ze het provocatieve gedachtengoed benadert als een way of life
ze dit net daarom zo goed, herkenbaar en vatbaar kan overbrengen

Lees meer


Hester Schouten, Psycholoog en coach bij Leeuwendaal
Ik zou zeggen; Een bijzondere methode, die in veel opzichten lucht en ruimte geeft voor coachee én coach. Maakt blij en doet relativeren!

Leeuwendaal
Vendl referentie provocatief coachen

Frans Vlek, psycholoog bij NSPOH
"Ik zou me even goed achter de oren krabben voordat je zo'n provocatieve opleiding bij Vendl gaat doen. Het wordt namelijk nooit meer als vroeger. Ik ben zo onverstandig geweest om het te doen en kan geen cliënt meer onder ogen komen zonder een soort prettige opgewektheid te voelen. Vroeger kon ik nog ernstig, zelfs bedenkelijk of deskundig kijken, net zolang vragen stellen tot ik het probleem begreep en dan met een oplossing naar buiten komen. Nu heb ik in één minuut leuk contact, ben ik stellig (of juist niet), gebruik al mijn creatief potentieel (of juist niet), neem alle tijd (of juist niet) en bewandel alle denkbare zijwegen en kom daarmee in to-time tot de kern. En het ergste is: na een werkdag heb ik nog energie over. Dus denk hééél goed na voordat je je aan Vendl overgeeft..."

Referentie opleiding provocatieve coach
E4 coachen en creeren

Esther Bos, zelfstandig coach bij E4.
"U lijkt mij een vrij hopeloos geval." Nou zo voelde ik me tijdens de opleiding inderdaad geregeld. Een vrij hopeloos geval. Vanwege het geklooi met provocatief coachen en vanwege mijn eigen werksituatie.  Gelukkig kan ik aan het eind van de opleiding zeggen, als in een klassiek sprookje, eind goed al goed en ze leefden nog lang en gelukkig. Althans ik heb geaccepteerd dat ik op sommige vlakken een vrij hopeloos geval ben. Bijvoorbeeld als het aankomt op beslissingen nemen. En het mooie van de provocatieve aanpak is, dat acceptatie ook een goede uitkomst kan zijn. Voor mij is dat een verfrissend inzicht, dat ontspanning geeft. Niet alleen voor mijn eigen leven, maar ook in de benadering van anderen.
Lees meer

Referentie opleiding provocatieve coach

Esther ten Haas, zelfstandig vertrouwenspersoon en coach

provocatieve gespreksvoering voor vertrouwenspersonen

Hoi Adelka,
Ik heb momenteel een coachingstraject lopen met een collega en daar heb ik gelijk gevraagd of ik provocatief mocht coachen en daarop zei ze ja. Dat werkte als een trein en wat was het grappig om te doen. Ik zat in een half uur bij de kern en dat verbaasde haar zelf ook. Het gaat om een issue met haar vader en ze verzuchtte dat het nu maar eens tijd werd dat aan te pakken. Ik ben nu weer ‘gewoon’ aan het coachen, maar af en toe poneer ik wel een provocatieve opmerking als ze teveel verzandt in blabla en dan reageert ze gelijk met iets als “o ja, ik doe het weer”. Voor mij is de grote winst van de 2‐daagse bij jou, dat ik tijdens het provocatief coachen in contact blijf met de coachie en dat kwartje is nu gevallen en dan werkt het super.

Referentie provocatieve opleiding

Petri van Zijl, marketingmanager en coach bij markteingpassion. 
Adélka is een echte opleider. Haar unieke mix van kwaliteiten, met de juiste warmte, humor en liefde laat ze jou zien hoe jij effectief Provocatief kunt coachen. Doordat de groepen klein zijn leer je zo veel meer. er is geen ontsnappen aan en dat is soms heerlijk irritant!

referentie opleiding tot provocatief coach
Referenties provocatieve opleiding
provincie utrecht leert provocatief coachen

Edwin wolvenkamp, provincie Utrecht coach
De opleiding was puur een aanrader van een collega. Wij hebben samen de opleiding gedaan bij Vendl. Ik had de opleiding Professioneel coachen gevolgd. Een onderwerp hierin was Provocatief coachen. Provocatief coachen had gelijk mijn aandacht. Het past bij mij. Je moet het alleen goed doen. Tijdens de opleiding leerde ik de handvatten hoe ik kan zorgen dat het niet cynisch word. Eén van de bijzonderste leermomenten was het benoemen van de materialen met andere namen in de ruimte. Dat was pittig en leert je anders de
Ik kan niet meer zonder inzet van Provocatief coachen. Ik begeleid mensen van werk naar werk. Zij zitten vast in denkpatronen en zijn gepamperd. Zitten vastgeroest. Door inzet van Provocatief coachen komen ze in beweging vanuit hun eigen kracht. Door het duidelijk benoemen van voordelen en nadelen en het uitvergroten hiervan. Het zet de mensen echt in beweging.
Over Adelka als persoon? haar kwaliteiten, hoe ze de dingen aanpakt. Er was veel ruimte om te “ervaren” en zaken uit te proberen. Veel praktijk en je kon goed oefenen. Provocatief is geen rol je moet dit in goed vertrouwen in veilige omgeving kunnen en durven uit proberen.

referentie opleiding to provocatief coach
Referenties opleiding provocatief coachen
referentie opleiding tot provocatief coach

Ingrid Crollet zelfstandig coach en Trainer in Vlaanderen
Provocatief Coachen is enkel mogelijk als je open en kwetsbaar mee in het gesprek gaat.
Je verstopt je niet achter wetenschappelijke modellen, meetinstrumenten of expertise. Deze basisvoorwaarde, écht zijn en écht contact maken, is de kern.
Ik heb nog kilometers te doen als Provocatief Coach. Ik kijk er enorm naar uit om dit pad, dat op geen andere moment in mijn leven zo juist was als nu, nieuwsgierig, actief, struikelend maar enthousiast te bewandelen, behuppelen en bestormen.
Dankjewel, om me de weg te wijzen en om de eerste stukje van het pad met me mee te hebben gegaan.

Referentie opleiding provocatief coachen
provocatief coachen

Ann Meulemanns coach bij jongerenwerk in Vlaanderen
Provocatief coachen is voor mij vooral vrijheid, voor mij en de client. Dat is de enorme winst.

Referentie opleiding provocatief coach

Stef Kleinherenbrink reintegratiecoach

referentie opleiding tot provocatief coach
  • Ik ben de afgelopen maanden steeds meer afgegaan op mijn eerste impuls, en dat bleek heel vaak juist! Zowel in coachingsgesprekken maar ook in mijn werk als eventmanager
  • Humor in gesprekken gebruikte ik al, maar nu bewuster zonder nu het grappigste jongetje van de klas te willen zijn
  • Ik zie het Belang in van lichamelijke taal zoals Frank Farrelly dat zo mooi verwoordt. Non verbale signalen zeggen vaak veel meer dan wat de coach of cliënt zegt
Referentie provocatieve opleiding