Provocatief Plaagspel: Leer de provocatieve technieken

plaagspel.png

 

De provocatieve stijl van communiceren is voor de meeste mensen herkenbaar als het plagerige contact tussen twee goede vrienden. De basishouding van iemand die op provocatieve wijze communiceert, getuigd van positieve acceptatie en waardering gemixt met uitdaging en overdrijving. Het slechte in de mens wordt benadrukt om het goede naar boven te laten komen. De provocatieve stijl van communiceren kent een breed scala aan technieken die elk gepaard gaan met de nodige dosis humor. Om mensen de gelegenheid te geven deze technieken beter te leren beheersen is nu het plaagspel ontwikkeld. Zo kunt u op spelende wijze bekend raken met deze plagerige vorm van gespreksvoering! Voor anderen die al meer bekend zijn met deze werkwijze, is het plaagspel interessant om te voorkomen dat men vastroest in technieken waar men de voorkeur aan geeft.

 

Plaagkaart 1: Verschuif de schuld

Bij deze plaagkaart legt u de schuld van het probleem van de cliënt bij iemand anders.

21.jpg

 

 

Plaagkaart 2: Absurde verklaringen en oplossingen

Bij deze plaagkaarten draagt u absurde verklaringen en oplossingen aan voor het probleem van de cliënt.

19.jpg
18.jpg

 

Plaagkaart 3: Noodzaak om het probleem meer te doen

Bij deze plaagkaart moedigt u het gedrag van de cliënt aan en overtuigt u hem/haar dat hij/zij meer van het gedrag moet vertonen dat het probleem veroorzaakt.

7.jpg

 

 

Plaagkaart 4: Dommetje spelen

Bij deze plaagkaart doet u alsof u niet begrijpt wat de cliënt zegt.

16.jpg

 

 

Plaagkaart 5: Gewone mensen hebben daar misschien last van

Bij deze plaagkaart beweert u dat uw gesprekspartner zo geweldig en geniaal is en dat hij/zij daarom helemaal geen last van het probleem kan hebben.

17.jpg