Spelideeën voor het provocatieve plaagspel

plaagspel2.jpg
  •  Je zit met zijn allen in een halve cirkel. Neem ieder een kaart van het spel waarvan je al vindt dat dit je specialiteit is. Eén van jullie is client (A) en gaat om de beurt langs bij de andere coaches. Die coachen 2 minuten op met 'specialiteit', A gaat iedereen langs. Hierna doordraaien en is iemand anders client A.
  • Oefening in drietallen: A = coach, B = client en C = observator. C neemt haar 5 minst favoriete technieken en geeft die kaarten aan A. Hierna volgt het coachgesprek van 10 minuten waarbij om de 2 minuten van kaart wordt gewisseld. 5 minuten nabespreken. C leert door te observeren. Variant: C wordt zelf A en gaat met minst favoriete technieken aan de slag. Nog een variant: neem je meest favoriete kaarten.
  • Oefening in drietallen: A = coach, B = client en C = observator. Neem 1 kaart en die gaan jullie 7 minuten oefenen met één techniek. Hierna doordraaien van rol. Nadat alle drie geweest zijn bespreek je 10 minuten de verschillen en overeenkomsten.
  • Je zit met zijn allen in een halve cirkel. Er is een observator die de tijd bijhoud (C). Neem ieder een kaart van het spel die je wilt oefenen. Een van jullie is client (A). Om de beurt komt er een coach uit de groep 3 minuten coachen bij client A. C roept 'tijd' en dan komt iemand anders uit de groep met haar kaart bij A. tot iedereen geweest is.
  • Oefening in drietallen: A = coach, B = client en C = observator. De observator zoekt om de 2 minuten voor A een andere kaart. Die geeft hij echter niet maar hij beeld het uit. A kijkt even naar C en gaat weer verder met coachen. In totaal 10 minuten coachen en 3 minuten nabespreken.

Wil je ook een proeven aan hoe het is om een provocatief gesprek te doen? Dat kan op drie manieren. Stuur ons gewoon een e mail info@vendl.nl

1. Schaf dan het provocatieve spel aan en ga met elkaar aan de slag! Het spel is 35 euro exclusief  verzendkosten

2. Schaf het spel aan en laat een van de medewerkers van Vendl je een uur demonstreren hoe  je het kunt gebruiken en wat de belangrijkste uitgangspunten zijn.  Kosten zijn 200 euro inclusief één spel

3. Adélka Vendl komt een halve dag een interactieve workshop geven over provocatief coachen en je krijgt twee spellen en haar boek 'U lijkt mij een vrij hopeloos geval' alle ins en outs over provocatief coachen. Investering 790 euro.

Veel plezier gewenst!