Wat vonden de deelnemers van de live demonstratie?

Norbert van der Hoeven

Na meermaals het boek van Adelka  gelezen te hebben vond ik het een verademing om een live demonstratie van provocatief coachen bij te wonen, gehouden door haar zelf. Dit was tijdens een opleidingsblok provocatief coachen. Door de live demonstratie werd het duidelijk waar het in de kern om gaat, een ander uitdagen. Dit is alleen door het boek te lezen nog niet zo makkelijk; hoe werkt het in de praktijk?

Ik vind het voornamelijk geschikt voor therapeuten en coaches om op een humoristische, liefdevolle en uitdagende wijze weerstand van de cliënt te kunnen doorbreken. Om vervolgens tot de kern van het probleem te komen. De live demonstraties gaven aan dat je op een relatief snelle wijze vooruitgang teweeg kan brengen bij de cliënt.

Voor mijzelf kan ik nu nog beter mijn humor en uitdagen een goede plaats geven tijdens mijn coachingsessies. Ik raad dan ook iedere coach of therapeut aan om met provocatief coachen kennis te maken om er datgene uit te halen waardoor je het effect van je interventie kan versterken.

Norbert-van-der-Hoeven_1_Abel-Ponger-Fotografie.jpg
 
Johan Koning LEGO Serious Play LEGOSeriousPlay.jpg

Johan Koning

Het bijwonen een live demo van Adélka is een must om te ervaren dat mensen sterker zijn dan dat ze denken. In een live demo van Adélka kan je ervaren hoe de provocatieve coach, en in het bijzonder Adélka, met warm contact en liefde de client kan uitdagen om een (andere) keuze te maken. En daarmee verandering in haar/zijn leven tot stand te brengen.

Ik vind het provocatieve coachen voor elke doelgroep geschikt. Ik heb zelf heel veel plezier aan de live demo’s gehad en hierdoor geleerd op een leuke manier, wat heel effectief is. Ook had ik zelf heel veel verwondering over hoe ik ideeën die in mij naar boven komen direct op een provocatieve manier kan gebruiken. Als laatste heb ik ervaren hoe het is om fouten te maken en hiervan te leren.

Mensen moeten kennis maken met de provocatieve coachingsvorm, zodat zij echt kunnen ervaren hoe zij in liefde en verbinding uitgedaagd kunnen worden en zelf keuzes kunnen maken om het leven te leven dat zij willen.

Ik heb na een demo met Adélka zelf ook verandering ervaren. Rondom het thema “kan ik dat wel, klanten bellen? En zitten zij wel op mij te wachten?". En de volgende keer toen ik in een situatie kwam waarin ik onzeker was in klantcontact, kreeg ik een inzicht om het anders aan te pakken. En met succes. Zonder de interventie van Adélka had ik dit inzicht niet gehad!