Back to All Events

Opleiding tot Provocatief coach / psycholoog


  • Vendl 217 Soestdijkseweg Zuid Bilthoven, UT, 3721 AD Netherlands (map)

Durf verder te gaan wanneer het spannend wordt! 


9 maanden
10 fysieke bijeenkomsten  

Supervisie en intervisie
Certificaat

Trainer: Adelka Vendl

De provocatieve psycholoog

Coachen of hulpverlenen is een prachtig vak. Je mag dichtbij mensen komen en als je hun ziet groeien dan is dit super bevredigend. Loopt het lekker, dan ga je tevreden naar huis.
Maar coachen is ook uitdagend, hoe blijf je zelf creatief en ontwikkel je lef? Hoe krijg je mensen uit de weerstand, stimuleer je hun weerbaarheid en zorg je dat ze in actie komen? Dat is precies wat je hier leert!- Uw cliënten beter in actie, uzelf meer vrijheid
- Een duurzame manier van coachen die beklijft;
- Versnelling en verrijking in gesprekken;
- Echt beweging creëren: 'waar de lach is is beweging'
- Uw coachingsvaardigheden op hoog niveau.

Als je verder durft te gaan in spannende momenten creëer je sneller een doorbraak. Door provocatief te coachen komt er meer lucht en ruimte in het gesprek, ervaart u meer plezier samen met de cliënt en schiet uw creativiteit omhoog. Daardoor houdt u energie over voor meer klanten en helpt u klanten beter en sneller. Nooit meer gesleur of last van weerstand want daar maakt u korte metten mee. U bent beter geoutilleerd en uw coachingsvaardigheden tilt u op een hoger niveau.

 

Werkwijze opleiding tot provocatief coach:

In dit 9 maanden programma krijgt u zeer persoonlijke begeleiding om deze coachingsvorm onder de knie te krijgen. En dat is echt nodig, want je doet andere dingen dan je gewend bent. Adélka Vendl de hoofdtrainer, is expert, top-trainer en gepassioneerd voor het onderwerp. Vendl kiest voor kleine groepen (max. 9), daardoor leert u beter, ervaart u meer plezier en kunt u direct aan de slag. De groepen zijn hecht en betrokken bij elkaar.
Bij provocatief coachen is het leren door doen vanaf de eerste minuut. Een opleiding met veel resultaat.


Adelka Vendl Provocatief Coachen_03.jpg

Vendl werkt met specialisten die hun sporen verdient hebben. Wij nodigen regelmatig gastdocenten uit die vertellen over hun ervaring met provocatief in het werk veld. Als extra:  een supervisie dag volgen bij Jeffrey Wijnberg


Resultaat opleiding tot provocatief coach:

Na deze provocatieve opleiding heeft u drie belangrijke stappen gemaakt die u in andere coachingsopleidingen niet snel maakt:

  • U hoeft uw eigen beelden, gevoelens en ideeën nooit meer te onderdrukken maar leert welke u effectief kunt inzetten. Zo sorteert u maximaal effect.

  • U bent veel creatiever en persoonlijker in elk coachingstraject dat u aangaat. Hierdoor voelt de cliënt zich echt gezien.

  • U leert 'omdenken' en paradoxale interventies in te zetten. Deze technieken helpen in omgaan met weerstand, motivatie, lastig gedrag en geven uw cliënt zelfsturing.

"Provocatief coachen is de grootste brainworkout die er is in coachingsland. Héérlijk"

Opleiding provocatieve coach Vendl

Voor wie is de opleiding geschikt?

De provocatieve opleiding is geschikt voor psychologen, (loopbaan)coaches, vertrouwenspersonen hulpverleners, BMW, supervisoren, opleidingskundigen, mediators, trainers, docenten, HR-managers, register agogen, register GGZ agogen, jeugdzorgwerkers, supervisoren, POH-GGZ en maatschappelijk werkers.

Doelstelling opleiding

De provocatieve gespreksvoering in deze opleiding is gebaseerd op de principes van Frank Farelley's provocative therapy, provocative change works van Nick Kemp, Noni Hofner's Pro Stil en Jaap Hollander en Jeffrey Wijnbergs Farrelly Factoren. Allen hebben hun sporen verdient in het internationale veld van de provocatieve psychologie of coaching.

Doelstelling van deze opleiding is om de provocatieve interventies in contact en met zorgvuldigheid toe te passen in de coachings- of therapiesetting van de professional.

Provocatieve psychologie is een vorm van cognitieve gedragstherapie in onconventionele vorm. Nieuwsgierig, aandachtig en speels in plaats van methodisch, met afstand en professioneel. Dat betekent echter niet dat je doelloze interventies pleegt, integendeel...
Door het juiste gebruik van o.a. humor, improvisatie en algemeen heersende stereotypering, leert de client zichzelf en de reacties van zijn omgeving te relativeren. Cognities schudden op hun grondvesten, juist door de niet effectieve gedachten te vergroten en absurd te maken. Creatieve oplossingen worden aangeboord. De client maakt daarin assertief de keuze welk gedrag hij wil veranderen en ziet welke consequenties dit heeft.
Voor de therapeut heeft deze therapie het effect dat hij vaker 'raak schiet', krachtiger kan coachen, sneller tot de kern komt en meer vrijheid ervaart in zijn handelen en doen.
De nieuwste wetenschappelijke inzichten vanuit de coachingspsychologie en de samenhang met provocatieve interventies worden behandeld in deze opleiding. Zoals de motivatietherie, implementations intentions, motiverende gespreksvoering, autonomie en feedback in de coachingssetting

Meer informatie over de opleiding vindt u hier:

PE punten en accreditaties:
NOBCO (20), MFN (63), NIP (A&O & A&G, 104), Registerplein deskundigheidsbevordering Maatschappelijk werk (98,5) & deskundigheidsbevordering Sociaal Agogen (98,5), NOBTRA, LVSC (13,5), POH-GGZ (30) en V&V (56).

Let op! Onze opleiding is in het verleden voor bovenstaande organisaties geaccrediteerd met de vermelde punten. Wij vragen echter niet elk jaar accreditatie aan bij deze organisaties, alleen wanneer er behoefte voor is vanuit de groep. Mocht u graag voor een van bovenstaande organisaties punten ontvangen, dan kunt u dat aangeven in het aanmeldformulier. De kosten van de accreditatie liggen bij uzelf, de tijd voor de aanvraag investeren wij.

DATA najaar 2018 (wachtlijst)

Donderdag 22 & Vrijdag 23 november,
Donderdag 20 december,
Donderdag 17 & Vrijdag 18 januari, 
Dinsdag 12 februari,
Donderdag 28 maart, Vrijdag 29 maart,
Donderdag 16 mei.

Tijden: 10:00 - 17:30 uur

Prijs najaar 2018 opleiding tot provocatief coach

De prijs van deze training is: € 2950,- (vrij van BTW) 
Vroegboekkorting
Tot 1 oktober € 2850,-

Betaling in termijnen is mogelijk

DATA voorjaar 2019

Donderdag 14 en vrijdag 15 maart
Vrijdag 19 april
Woensdag 15 en donderdag 16 mei
Donderdag 20 juni
Supervisiedag 7 september (extra dag)
Donderdag 19 en vrijdag 20 september
Donderdag 10 oktober

Prijs voorjaar 2019 opleiding tot provocatief coach

De prijs van deze training is: € 2950,- (vrij van BTW) 
Vroegboekkorting
Tot 14 februari € 2850,-

Betaling in termijnen is mogelijk

Locatie Bekijk op kaart

Overige informatie opleiding tot provocatief coach:

  • Na inschrijving wordt een intakegesprek gepland. Hierdoor weet u en wij zeker dat u op uw plek bent. U weet wat u van de opleiding kunt verwachten.

  • De kosten per deelnemer zijn inclusief lesmateriaal, het provocatieve plaagspel, video en audio materiaal, een coachingsessie, e- ondersteuning, koffie, thee en lunch. Locatiekosten zijn 500,- pp tenzij de training op kantoor van Vendl plaatsvindt.

  • Wij vragen de cursisten het boek "U lijkt mij een vrij hopeloos geval" van Adélka Vendl aan te schaffen, dat kan hier

  • Twee weken voor aanvang ontvangt u de definitieve bevestiging van uw inschrijving

  • Bij onvoldoende aanmeldingen zal de training worden geannuleerd

  • Na inschrijving ontvangt u van ons een factuur

Op deze training zijn onze algemene voorwaarden van toepassing

Earlier Event: November 13
Women United diner